Kandža, kandžas aparāti, destilācijas aparāti

 Latviski По русский In English

Liķiera KURASAO 1. recepte.


Nepieciešami 10 āboli, 6 apelsīni, 3 citroni, 2 litri stipras kandžas vai spirta, 1 kg cukura, 3 litri ūdens, 15 gr anīsa, 4 gr krustnagliņas, 4 gr kanēļa. Nomizot ābolus (nepārgatavojušies), pievienot smalki sagrieztu 6 apelsīnu mizu un 3 citronus samīcītus ar visu mizu. Visu pārliet ar kandžu vai spirtu un noturēt nedēļu. Pēc nedēļas uzlējumu izfiltrēt, pievienot sitlā ūdenī izšķīdinātu cukuru (cukura sīrupu atdzesēt), pievieno anīsu un kanēli. Visu to noturēt ne mazāk kā 4 nedēļas. Izfiltrēt liķieri un saliet pa pudelēm. 

...
Skatīts: 5246x         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Pīlādžu liķieris - recepte Nr.1


Sākumā jāatbrīvojas no ogu rūgtās garšas (ogas izmērcēt 1% etiķa šķīdumā), pēc tam ogas cītīgi noskalo un izspiest sulu. Sulu pasterizēt un pārliet sterilizētā burkā, aizvākot un leduskapī iekšā. Otrais etaps sastāv no kandžas pagatavošanas uz izspiesto ogu miziņām, piejaucot ūdeni, raugu un cukuru (skat. standarta brāgas recepti).  Tālāk ņem pīlādžu sulu sajauc ar izdzīto pīlādžu kandžu proporcijās 1:1 un uz katru iegūto dzēriena litru pievienot 2 kg cukura. Noturēt 5 - 6 dienas, katru dienu sakratot uzglabāšanas trauku, lai veicinātu cukura šķīšanu. Pēc tam gatavo liķieri izfiltrēt un saliet pudelēs. Gatavs lietošanai.

...
Skatīts: 5559x         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Pīlādžu liķieris. Recepte Nr. 2


Pīlādžu ogas pārlasīt, noskalot un iebērt 3l burkā līdz pusei. Pārliet ar attīrītu spirtu (70%), pievienot 1l cukura sīrupa. Burku ar vāku noslēgt un likt katlā ūdens peldē karsēties. Karsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam burku neizņemot no peldes  ļauj atdzist. Tādu uzkarsēšanas un atdzesēsanas procesu veic 7 - 8 dienas. Pēc tam uzmanīgi noliet liķieri pudelē, pievienot 2 - 4 ml citrona esences un ļaut lai izveidojas nogulsnes. Noliet tīro liķieri bez nogulsnēm pudelēs. Tādā liķierī ir 35% spirta un 35 - 38 % cukura. Ilgāk uzglabājot tādu liķieri, tam garša tikai uzlabosies. 

...
Skatīts: 4904x         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Vīnogu liķiera recepte Nr.1


Nepieciešams 1 kg vīnogu, 100 gr cukura, 1l kandžas vai pašdarināta spirta. Atdalīt vīnogas no ķekariem, kārtīgi nomazgāt, ar adatu sadurstīt, sabērt burkā un noblīvēt. Pārliet ar kandžu vai sķaidītu līdz 50% pašdarinātu spirtu un pievienot cukuru. Hermētiski noslēgt burku un noturēt 2 -3 mēnesus. Kauliņus no ogām atdalīt nav vajadzība. 

...
Skatīts: 4345x         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Vīnogu Liķiera recepte Nr.2


1l dabīgas vīnogu sulas, 1l kandžas, vai pašdarināta spirta, 1 kg cukura, 1 ēdamkarote sausas tējas, 5 lauru lapas, 5 graudiņi melno piparu, 1/2 tējkarotes vaniļas. Burkā ieliet kandžu vai spirtu, pievienot vīnogu sulu, cukuru un piebērt tēju, papildus pievieno lauru lapas, piparus un vaniļu. Noturēt 5 - 6 dienas, regulāri pārmaisot. Pēc tam izfiltrēt un pārliet pudelēs. 

...
Skatīts: 3820x         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Dzērveņu liķiera recepte


Nepieciešams 4 glāzes dzērvenes, 500 gr cukura, 750 ml kandžas vai spirta, krustnagliņas un kardamons (pēdējie pēc izjūtām un gaumes). Dzērvenes samīcīt un pārliet ar kandžu vai spirtu. Noturēt 3 -4 dienas cieši noslēgtā traukā. Pēc tam izfiltrēt un pievienot cukuru. Uzlikt sildīties, neļaujot uzvārīties. Noņemt no sildītāja un liķierī uz 5 minūtēm iegremdēt krustnagliņas un kardamonu. Pēc tam liķieri saliet pudelēs. Glabāt vēsā vietā. 

...
Skatīts: 6832x         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Upeņu liķiera recepte Nr.1


1 kg upenes, 1 l spirta, 500 g cukura, upeņu lapas, 250 ml ūdens. Upenes pārlasīt, noskalot un saspaidīt ogas dziļā traukā, pievienot dažas upeņu lapas un pārliet ar spirtu. Noturēt 1 nedēļu, pēc tam izfiltrēt. No cukura un ūdens pagatavot sīrupu un sajaukt ar izfitrēto spirta šķidrumu. Noturēt pāris dienas un saliet pa pudelēm. 

Skatīts: 5706x         Ieteikt draugiem       TweetMe    


Jāņogu liķieris. Recepte Nr.2


1.5 kg jāņogas, 1.5 l kandža, 4 - 5 jāņogu lapas, sīrupam - 800 g cukura un 2 glāzes ūdens. Nomazgāt ogas, atdalīt no zariem, sabērt burkā, pārliet ar kandžu un turēt saulē 5 - 6 nedēļas. Uzlējumu izfiltrēt un pievienot cukura sīrupu. Liķieri vēlreiz izfiltrēt un saliet pudelēs. Pudeles cieši aizvākot un noturēt nedēļu. Pēc nedēļas gatavs lietošanai.

...
Skatīts: 3964x         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.


Upeņu liķiera recepte Nr. 2


1.6 kg upenes, 1.025 kg cukura, 1.5 l ūdens, 60 upeņu lapas, 1 krustnagliņa, 2 gr kanēļa, 1,7 l vīna spirta, vai kandžas. Cukuru izšķīdināt ūdenī, ar sīrupu pārliet upeņu ogas, pievienot smalki sagrieztas upeņu lapas un pievienot kanēli, krustnagliņu un kandžu. Noturēt slēgtā traukā 2 nedēļas. Pēc tam gatavo šķidrumu noliet un biezumus izspiest. Gatavo produktu noturēt vēl 2 dienas. Pēc 2 dienām liķieri izfiltrēt un saliet pudelēs. 

...
Skatīts: 3308x         Ieteikt draugiem       TweetMe    

Lasīt tālāk.