Kandža, kandžas aparāti, destilācijas aparāti

 Latviski По русский In English

No cukura, maizes rauga un turbo piedevām


Brāga no cukura 100 l - ieteicamais tilpums priekš DROPPER 40
Visefektīvākais brāgas daudzums ir tieši 100 litri, jo tad iznāk 3 pilni aparāti uz pirmreizējo pārdzīšanu,
un attiecīgi 1 pilns aparāts ar jēlspirtu uz otrreizējo rektifikāciju. To visu visērtāk ir saraudzēt

...
Komentāri (0)  |  2016-04-05 10:35  |  Skatīts: 9730x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Tradicionālā


6 kg cukura un 200 g rauga pārliet ar 30 l silta ūdens (22 - 250C), labi visu samaisīt. Pievienot sauju sausas dilles un nedaudz upeņu lapas - garšai. Noturēt 6 - 7 dienas siltā vietā, pēc tam destilēt.  

Skatīts: 4970x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties


Kandža no kartupeļiem. Recepte Nr.3


25 kg kartupeļu, 10 kg diedzētu graudu miltu, 750 gr rauga. 
Ļoti tīri nomazgātus kartupeļus sasmalcina uz rīves. Nelielā verdoša ūdens daudzumā iejauc diedzēto graudu miltus un rūpīgi izmaisa.Šim šķidrumam pievieno sarīvētos kartupeļus, samaisa, atdzesē līdz tiko slaukta piena temperatūrai un pievieno raugu. Kad brāga norūgusi. destilē. 

...
Skatīts: 4804x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Kandža diennakts laikā.


5 kg cukura, 500 g rauga, 1 l piena, 1 kg zirņi, pārliet ar 15 l silta ūdens, noturēt 1 diennakti, pēc tam gatavs destilēsanai. Rezultāts ap 5 l.

Skatīts: 4330x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties


Kandža diennakts laikā Nr. 2


5 kg cukura, 500 g rauga, 3 glāzes piena, sasmalcināt 4 klaipus rudzu maizes, sasmalcināt 25 vidēja izmēra kartupeļus, pārliet visu ar 25 l silta ūdens un samaisīt. Diennakti noturēt un gatavs destilēšanai.

Skatīts: 3261x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties


Kandža no kartupeļu miltiem.


Nepieciešams 10 kg kartupeļu miltus izšķīdināt 20 l ūdens, uzvārīt lai veidojas ķīselis, pievienot 500 g rauga un 1kg cukura. Noturēt 3 - 5 dienas. Pēc tam destilēt. Rezultāts - 11 l kandžas.
Skatīts: 3317x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties


Kandža no tomātu pastas.


Izšķīdināt 1 l tomātu pastas 30 l ūdenī, pievienot 500 ml dzīvā alus un 10 kg cukura. Noturēt siltā vietā, līdz beidz rūgt, pēc tam destilēt.  Rezultāts 7 - 8 l. 

Skatīts: 3256x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties


Kandža no uzrūguša ievārījuma.


6l ievārījuma izsķīdināt 30 l siltā ūdenī, pievienot 200 g rauga un 3 kg cukura. Turēt tumšā vietā 3 - 5 dienas, pēc tam destilēt. Rezultāts - 9 l. Ja nepievieno cukuru, rezultāts - 6 l. 

Skatīts: 8908x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties


Kandža no āboliem.


Mehāniski izspiež ābolu sulu. Atlikušie biezumi un mizas jpārlej ar karstu ūdeni, nedaudz patur, līdz massa atdziest (vēlams paturēt kādu pusi dienas). Nospiež škidrumu kuru piejauc esošajai ābolu sulai, proporcijā 5 daļas sula, viena daļa nolietais ūdens no biezumiem. Pievieno cukuru 20 litru tilpumam. Cukurs nepieciešams vismaz 1,5 - 2 kg. Pretējā gadījumā masa var saskābt vai arī kandžas iznākums būs minimāls. Pievieno raugu. Raudzē bez pārmaisīšnas 3 nedēlas. Kandžu pārdzen divas reizes pie temperatūras režīma kontroles (nevārīt strauji, 82 - 85 grādi). Sākuma produktu apmēram 10% noliet, jo tur būs acetonvielas un aldehīdi. Pie pirmās pārtvaicēšanas procesu beigt pie 40% stipruma. Otro reizi pārtvaicējot pārtrauc pie 50%. Produkts gatavs lietošanai. 

...
Skatīts: 11037x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.


Kandžas recepte no rozīnēm.


1.5 kg tumšās rozīnes ar kauliņiem pārlejam ar karstu ūdeni un uzbriedinam 3 stundas. Pēc tam rozīnes nospiežam un samaļam blenderī. Nolieto ūdeni un samaltās rozīnes sajaucam un liekam raudzēšanas traukā. Pievienojam 5 kg cukura, 100 gramus maizes rauga (ne sauso raugu) un papildinam ūdens tilpumu līdz 18 litriem. Raudzējot 2 reizes dienā masu samaisam. Raudzējam 12 dienas. Destilējot apmēram pirmos 450 ml noņemam, jo to sastāvā ir acetonvielas un aldehīdvielas. Rezultātā sanāk 5 litri 45 grādīgas kandžas (grādus izlīdzinam atšķaidot ar tīru ūdeni). Pēc tam kandžu noturam 1 mēnesi, pievienojot 300 gramus tumšās rozīnes, 2 saujas vīnogas, ozola skaidas (nedaudz pēc izjūtām) un viena valrieksta čaulu. Pēc tam visu izfiltrē un salej pudelēs. Lietot pēc 2 nedēļām.  

...
Skatīts: 4621x         Ieteikt draugiem       TweetMe        Dalīties

Lasīt tālāk.



Lapa | 1 [2] |