Mehāniski izspiež ābolu sulu. Atlikušie biezumi un mizas jpārlej ar karstu ūdeni, nedaudz patur, līdz massa atdziest (vēlams paturēt kādu pusi dienas). Nospiež škidrumu kuru piejauc esošajai ābolu sulai, proporcijā 5 daļas sula, viena daļa nolietais ūdens no biezumiem. Pievieno cukuru 20 litru tilpumam. Cukurs nepieciešams vismaz 1,5 - 2 kg. Pretējā gadījumā masa var saskābt vai arī kandžas iznākums būs minimāls. Pievieno raugu. Raudzē bez pārmaisīšnas 3 nedēlas. Kandžu pārdzen divas reizes pie temperatūras režīma kontroles (nevārīt strauji, 82 - 85 grādi). Sākuma produktu apmēram 10% noliet, jo tur būs acetonvielas un aldehīdi. Pie pirmās pārtvaicēšanas procesu beigt pie 40% stipruma. Otro reizi pārtvaicējot pārtrauc pie 50%. Produkts gatavs lietošanai.