Rektifikācijas kolonnas
Tikai vertikālas konfigurācijas rektifikācijas kolonnas, kurām ir deflegmators un regulējams atlases mezgls, ir spējīgas ražot tīru spirtu stiprumā līdz 96%. Visas citas iekārtas ražo parastu kandžu, pat gadījumos, ja reklāmas materiālā paziņots, ka var izgatavot „ideāli tīru” spirtu.
Kas tas ir?
Jaunas paaudzes kandžas aparāti (supermaza izmēra rektifikācijas kolonnas)kas ir samazināta izmēra analogs rūpnieciskām iekārtām, kādas tiek uzstādītas alkohola ražošanas rūpnīcās. Šie jaunās paaudzes aparāti ļauj iegūt mājas apstākļos spirtu līdz pat stiprībai 96%. Pirmsākumos supermazās kolonnas izmaksāja nesamērojami dārgi un bija tikai pieejamas zinātniskam laboratorijām, kurās bija nepieciešamība pēc tīra augstas kvalitātes spirta. Bet tā kā šīs kolonnas tiek izgatavotas rūpnieciskos apstākļos, tas ļauj samazināt ražošanas izmaksas un ir radīta iespēja tās iegādāties mājas apstākļu vajadzībām. „Dzīšanas” process sastāv no divām daļām: destilācija (iegūstot spirta pusfabrikātu – kandžu) un rektifikācija (iegūstot spirtu ar tīrību līdz 96%)
Destilēsana, lai iegūtu kandžu (stiprība 70 – 80%)
Rektifikācijas kolonnas ir spējīgas strādāt destilēšanas režīmā un izgatavot stipru, pēc garšas patīkamu kandžu ar augstu tīrības pakāpi. Destilēšanas procesā caur rektifikācijas kolonnu ierauga „brāgas” tvaiki brīvi cirkulē cauri caur kolonnas stabu un kondensējas atdzesēšanas zonā. Kaitīgie piemaisījumi (acetons, fūzeļeļļas) kandžā, kas iegūta caur rektifikācijas kolonnu ir nesamērojami mazāk, nekā izmantojot klasiskas konstrukcijas kandžas aparātus.
Rektifikācija, spirta ar tīrību līdz 96% iegūšana.
Rektifikācija NAV atkārtota kandžas pārdzīšana, ka lielākā daļa uzskata, bet patiesībā pilnīgi cits process, kas balstīts uz tvaiku dažādu elementu nosēdināšanu rektifikācijas kolonnas iekšpusē. Tvaika frakcijas atdalīti kondensējas uz speciāli izgatavotu virsmu, ar ko piepildīta kolonnas aktīvā zona, kas palīdz ar laboratorisku precizitāti atdalīt no iegūstamā spirta ACETONU, ALDEHĪDUS, FŪZEĻEĻĻAS un citus kaitīgos piemaisījumus. Rektificētais spirts iegūst stiprību līdz 96%, nav kaitīgs veselībai (lietojot samērīgos daudzumos), nav nepieciešama papildus attīrīšana un ir piemērots lai izgatavotu degvīnu, konjakus, uzlējumus un citus alkoholiskos dzērienus.