Kandža, kandžas aparāti, destilācijas aparāti

 Latviski По русский In English

Kas ir kandža un degvīns, kā pagatavot.


 Kandžas aparāts: kandžas izgatavošana.

Kandža – tas ir stiprs alkoholisks dzēriens, ko iegūst destilācijas ceļā caur kandžas aparātu pārtvaicējot spirtu saturošu ieraugu (brāgu) vai vīnus. Par kandžas dzīšanas popularitāti neviens nešaubās, jo mūsu senči no paaudzes paaudzē ir lietojuši šādas alkohola iegūšanas metodes. Lai iegūtu kandžu ir nepieciešams klasisks kandžas aparāts ar dzesētāju, caur kuru izejot cauri brāgas tvaikiem, kondensējas alkoholiska masa – kandža, kas tālāk gar sieniņam notek speciālā savākšanas traukā. Ja jums ir nepieciešamās prasmes, divās reizēs izdzenot kandžu iespējams iegūt patīkamu dzērienu. Nedrīkst aizmirst, ka kandžu nepieciešams papildus  attīrīt ! Tas cik jūsu kandža būs bīstama vai droša jūsu veselībai pilnībā atkaŗīgs  no Jūsu prasmes un atbildības ar kādu Jūs pieiesiet kandžas gatavošanas procesam. Izgatavot drošu veselībai un patīkamu kandžu – tā skaitās patiesa māksla, kura ir jāiemācas. Senāk kandžas aparāts skaitījās – destilators, t.i. ierīce spējīga savākt un kondensēt spirtu saturošos tvaikus. Mūsdienu kandžas aparātu vairs var neuzskatīt tikai par destilatoriem, bet arī par rektifikācijas kolonnām – jo kolonnas arī spēj ražot kandžu. Bet atšķirībā no parasta destilatora šīs iekārtas spēj iekšienē sadalīt tvaiku frakcijās, kā rezultātā var iegūt tīru spirtu. Raksturīgi tas, ka kolonnas ražība ir zemāka par parasta kandžas aparāta ražību, bet tas tāpēc ka rektifikācijas kolonnas priekšrocība ir KVALITĀTE nevis kvantitāte. TĀPĒC JA JŪS ESAT NOLĒMIS IEGĀDĀTIES KANDŽAS APARĀTU, MĒS JUMS IESAKĀM IZVĒLĒTIES REKTIFIKĀCIJAS KOLONNU – NAV VĒRTS EKONOMĒT UZ SAVAS VESELĪBAS RĒĶINA AR LAIKU UN NAUDU.

Rektifikācijas kolonna: spirta un spirtoto dzērienu izgatavošana.

 

Ar kandžu ir tāda problēma, ka tā satur ievērojamu daudzumu kaitīgus piemaisījumus – acetonu, aldehīdus, fūzeļeļļas, u.c. Tie izsauc sliktu dūšu, dedzināšanu, galvas sāpes un smagas paģiras, kā arī uzkrājas organismā un ātri sagrauj veselību. Pilnībā atdalīt šos kaitīgos ķīmiskos  piemaisījumus iespējams tikai ar JAUNĀS PAAUDZES KANDŽAS APARĀTU palīdzību. Rektifikācijas kolonnas ir laboratorijas iekārtas, kas paredzētas tīras 96% spirta iegūšanai. Tās ir samazināts analogs tādām pašām profesionālām rektifikācijas kolonnām, kādas tiek pielietotas alkohola ražošanas rūpnīcās. Tās ir balstītas uz termomassas apmaiņas procesa principu, kā rezultāta tvaiks tiek sadalīts atsevišķās frakcijās. Ar tirdzniecībā piedāvātam rektifikācijas kolonnām iespējams iegūt kandžu, kuras kvalitāte ir daudz augstāka, par kandžu kura iegūta ar klasiskas konstrukcijas aparātu. Kā arī iegūt tīru spirtu, kuru var izmantot dažādu alkoholisko dzērienu pagatavošanā.

Ieguvums.

Mūsdienīga kandžas pagatavošana ir ne vien interesanta nodarbe, kā hobijs, bet arī pamatīga ekonomija. Piemēram, ja cukura cena ir 0,55 EUR par vienu kilogramu, tad vienas pudeles degvīna pašizmaksa sastāda aptuveni 0,465 EUR ! Bet ne jau naudā ir galvenais ieguvums. Nenoliegsiet, ka patīkami draugu pulkā viesībās nobaudīt Jūsu izgatavotu ogu uzlējumu un lepni varat pateikt – „mans brūvējums”.

Veselība.

Katru dienu mēs sastopamies ar paziņojumiem, ka alkohola pārmērīga lietošana ir kaitīga veselībai. Mēs pilnībā tam piekrītam un atbalstam. Tiešam pārmērīga lietošana tikai kaitēs Jūsu veselībai, tāpēc  aizraujoties ar šo hobiju saglabājiet atbildību par savu veselību un cilvēcisko veidolu.

2011-04-06 10:14  |  Skatīts: 14030x         Ieteikt draugiem       TweetMe   

Atpakaļ